Search LIS Links UGC NET Guide in LIS for Particular Question and Answer

UGC NET 2016 December, Paper-2, Page-1

The UGC NET examination solved question paper-II of 2016 December in Library and Information Science (LIS) is given below. Presently, on behalf of UGC, NET Exam in Library and Information Science is conducted by the Central Board of Secondary Education (CBSE). The answer keys of the paper-2 of UGC NET Exam in LIS provided below are as per the answer keys released by UGC.

1. Number of working days of National Library of India in a year
(1) 350 days
(2) 360 days.
(3) 362 days
(4) 365 days
Answer: (3)

2. Lotka's law deals with
(1) Frequency of occurrence of words in a text.
(2) Productivity of authors in terms of scientific papers.
(3) Scattering of articles over different journals.
(4) Growth of articles in journals.
Answer: (2)

3. The large volumes of high velocity, complex and variable data are termed as
(1) Big data
(2) Linked data
(3) Semantic data
(4) Ontology-based data
Answer: (1)

4. Sony unveiled the first Blu-ray Disc (BD) prototypes in
(1) September 1982
(2) August 1985
(3) October 2000
(4) November 2005
Answer: (3)

5. ISO 26324: 2012 is a standard for
(1) RFID in Libraries
(2) DOI
(3) Dublin Core
(4) Inter Library Transaction
Answer: (2)

6. ISO 2108 standard is related to:
(1) International Standard Serial Number
(2) International Standard Book Number
(3) International Technical Report Number
(4) International Standard for Patents Number
Answer: (2)

7. The Browne charging system does not include
(1) Reader's ticket
(2) Book card
(3) Date slip
(4) Transaction slip
Answer: (4)

8. In CC `1' is used for Unity, God, World, First in evolution etc. as a
(1) Seminal mnemonic
(2) Schedule mnemonic
(3) Alphabetical mnemonic
(4) Syntactical mnemonic
Answer: (1)

9. Identify the mode of formation of the subject 'Agriculture of Corn'
(1) Agglomeration
(3) Fusion
(2) Denudation
(4) Lamination
Answer: (4)

10. The number of successive characteristics forming the basis of its derivation from the Universe of Knowledge is known as:
(1) Order of an array
(2) Order of a class
(3) Open array
(4) Collateral array
Answer: (2)
To Read Next Page Kindly Click Here

2 comments:

  1. Questions are only in English medium?

    In exam questions are in both hindi and English language??

    ReplyDelete