Search LIS Links UGC NET Guide in LIS for Particular Question and Answer

2012 December UGC NET Paper-3, Page-3

21. The national convention regularly organized by DELNET is known as
(A) CALIBER
(B) ICDL
(C) NACLIN
(D) DELNETCON
Answer: (C)

22. Report on ‘the development of digital libraries of the past decade’ is categorized as
(A) Review Report
(B) Trend Report
(C) Research Report
(D) State of the art report
Answer: (B)

23. Name of the President of Sri Lanka can be found in
(A) International who’s who
(B) Stateman’s Yearbook
(C) Who’s who in the world
(D) Wilson Biographies
Answer: (B)

24. Which of the following has stopped publishing in the print from since 2012?
(A) Europa World Yearbook
(B) Times of India Directory
(C) New Encyclopedia Britannica
(D) Keesing’s Contemporary Archives
Answer: (C)

25. Which of the following is not providing encyclopedia type of information?
(A) Encyclopedia of Associations
(B) Compton’s Encyclopedia
(C) Worldbook Encyclopedia
(D) Encyclopedia Americana
Answer: (A)

26. Who used the phrase ‘control-access directional type sources’?
(A) R.E. Bopp
(B) B.C. Wynar
(C) W.A. Katz
(D) R. Balay
Answer: (C)

27. Raja Rammohan Roy Library Foundation (RRRLF) was established by
(A) Indian Library Association
(B) Department of Culture, Govt. of India
(C) Govt. of West Bengal
(D) Ministry of Home Affairs, Govt. of India
Answer: (B)

28. Which State Public Library Act has the provision to collect library fund through land tax?
(A) Tamil Nadu
(B) Karnataka
(C) Andhra Pradesh
(D) Maharashtra
Answer: (Wrong Question)

29. Association of College and Research Libraries (ACRL) (USA) is a
(A) Division of American Library Association
(B) Independent Association for Academic & Research Libraries
(C) Division of Special Libraries Association (USA)
(D) Division of IFLA
Answer: (A)

30. Which of the following is not an implication of Fourth Law of Library Science?
(A) Classified arrangement
(B) Stack-room-guides
(C) Issue Methods
(D) Rural Library Services
Answer: (D)
To Read Next Page Kindly Click Here

No comments:

Post a Comment